Google Tag Manager

Google Tag Manager, sitenizi dolaşan ziyaretçilerden, tıpkı Google Analytics gibi, veri toplamanıza yarayan bir Google servisidir. Tag Manager ile internet sitenizin, sitenizde bulunan AMP sayfaların, Android veya IOS uygulamalarınızın analizini yapabilmektesiniz. Tek yapmanız gereken https://tagmanager.google.com adresine girerek site veya uygulamanızın ayarlarını yapmak…

Google Tag Manager Nasıl Kullanılır?
Google Tag Manager Nasıl Kullanılır?

Ekranda görebileceğiniz şekilde hızlı ve basit bir kurulum yaptıktan sonra sol menüde bulunan Etiketler bölümünden siteniz ile Google Analytics, Google Ads, Özel HTML gibi etiketlemesini yapabilir ve verilerinizi işleyebilirsiniz. Etiket bölümünde çok fazla Etiket Yapılandırması ve bunların Tetikleyicileri bulunmaktadır ve kullanmak istediğiniz servislerin ayarlarını yaptıktan sonra yayına alarak verileri tek bir yerden takip edebilirsiniz.

Özellikle Tag Manager ile Google Analytics ve Google Ads hesabınızı bağlamanız durumunda kullanıcılarınızın davranışlarını, hangi sayfalara / ürünlere ilgi gösterip hangilerini es geçtiklerini rahat bir şekilde analiz edebilirsiniz.

Google Tag Manager Nasıl Kullanılır?

Yukarıda belirttiğimiz bölümler size karışık geldiyse şu şekilde kurulum adımını tamamlayabilirsiniz.

  • Tag Manager sitesine gidiniz ve hesabınızı oluşturunuz.
  • Hesap oluştur diyerek sitenizi veya uygulamanızı hesabınız ile ilişkilendirin.
  • Size verdiği kodu ilgili alana ekleyin.
  • Etiketler bölümüne girdikten sonra diyerek yapılandırma ve tetikleyici ekleyin.
  • Etiketi yayına alın.
  • İstediğiniz kadar etiket, değişken veya tetikleyici ekledikten sonra sağ üst köşeden gönder butonuyla kodu tekrar yayına alın.

Tag Manager verilerini almak istediğiniz her yeni tetikleyici için sitenize eklediğiniz kodu güncellemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde istediğiniz veriyi sitenizle eşleşemediği için size sunamayacaktır. Tag Manager etkili kullanmak için Google destek sayfalarından gerekli bilgileri elde edebilirsiniz, buraya tıklayarak Tag Manager destek sayfasına ulaşabilir ve sıfırdan profesyonel bir kullanıma kadar her türlü bilgiyi edinebilirsiniz.

Ayrıca kimler bu sistemi kullanıyor ve ne gibi verileri topluyor derseniz sanırım en güzel örneklerden bir tanesi Kızlar Soruyor sitesi olacaktır, siteye giren kişinin üye olup olmadığını, üye ise yaşını, cinsiyetini, xper puanını, cihazı, bu sayfaya nereden geldiği, tarayıcısı, sayfa türünü vb bir çok veriyi toplayıp analiz etmekte ve reklam çalışmalarında bu veriler ışığında özel hedeflemeler ve ücretlendirmeler yapabilmekteler.

Şüphesiz ki SEO çalışması yaparken kitlenizi tanımak size çok büyük artılar sunmaktadır, bu sebeple bir an önce bu Google servisini denemeli ve veri analizinin nasıl yapıldığını öğrenmelisiniz.

ÖNEMLİ NOT: Bu yazı 2019 yılında yazılmıştır. Yazıda bahsedilen bir çok bilgi değişmiş olabilir, işlem yaparken bunu göz önünde bulundurmanız gerekir ve tüm sorumluluk size aittir.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Ankara Web Tasarım Ajansı: Profesyonel Çözümler ve Yaratıcı Tasarımlar

Ankara Web Tasarım Ajansı İnternet, günümüzde işletmelerin online varlık kazanması...

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama en basit tanımıyla ürün veya hizmetlerinizin dijital...

Ankara Dijital Pazarlama Ajansı

Ankara Dijital Pazarlama Ajansı denildiğinde vazgeçilmeziniz haline gelecek Ansiklopedi...

SEO Nedir?

Seo Nedir? Bu sorunun cevabını herkes bildiğini düşünür "Arama Motoru Optimizasyonu" peki aslında gerçekten SEO nedir? SEO teknikleri olarak internette bulduğunuz makaleler ne kadar gerçeği yansıtıyor? Bu yazımda bu soruların gerçek cevaplarını veriyorum.

Google Merchant Center

Google Merchant Center, alışveriş reklamlarında ürünlerinizin listelenmesi için Google tarafından oluşturulmuş bir servistir.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz